Stevige Brugtas

Deze training heb ik speciaal ontwikkeld voor groep 8'ers en brugklassers die veel spanning ervaren met de overstap van groep 8, het Primair Onderwijs, naar de brugklas, het Voortgezet Onderwijs. Voor veel kinderen (en hun ouders) is dit een grote stap. Vaak ervaren zij de groep 8-brugklas overgang als lastig.

De brugtas is gebaseerd op de enorme tas die meegesleept wordt naar de nieuwe school. Met mijn brugtascoaching geef ik (aanstormende) brugklassers een (nog) grotere rugtas mee met waardevolle inhoud door hem aan te vullen met durf, kracht, lef, zelfvertrouwen, positiviteit en heel veel
eigenwaarde? Een rugtas die niet zwaar aanvoelt, niet op de schouders drukt, stevig
laat staan achterop een rechte, brede rug!

Met mijn brugtascoaching bied ik vaardigheden om om te gaan met groepsdruk, lastige en nieuwe situaties te doorstaan, vriendschappen te sluiten en zijn of haar eigen identiteit te ontdekken.

Thema's die aan bod komen zijn onder andere:

Leerstrategieën, mindset, toetsdruk, groepsdynamiek, plannen en de grote veranderingen.

jongen loopt onzeker richting school

Waar bestaat de training uit?

  • Intakegesprek van 30 minuten met ouder en kind.
  • 8 sessies van ieder 1 uur.
  • Brugtas map met handvatten voor ouders, extra oefeningen en alles wat nodig is voor een soepele overgang.
  • Wekelijkse thuisopdracht.
  • Eindevaluatie van 30 minuten met ouder en kind na de laatste sessie.

voor wie?

Deze brugtascoaching is ontwikkeld voor alle groep 8 leerlingen en alle brugklasleerlingen. Zowel groep 8'ers als brugklassers kunnen deze training volgen, omdat ze tegen dezelfde obstakels aanlopen en dezelfde spanningen ervaren.

De thema's die aan bod komen zijn gebaseerd op de grote veranderingen tussen het Primair Onderwijs en het Voortgezet Onderwijs.

Groep 8 leerlingen kunnen op deze manier voorbereid worden op de grote veranderingen en daarmee leren omgaan.

Brugklasleerlingen die in het eerste jaar aanlopen tegen deze grote veranderingen kunnen op dezelfde manier aangeleerd worden hiermee om te gaan en de spanningen weg te nemen.

waarom?

Omdat het voor kinderen in deze leeftijdsfase belangrijk is om ergens bij te horen en te ontdekken wie je bent en waar je bij wilt horen. Een goede start op het Voortgezet Onderwijs levert hier een grote bijdrage aan. Als ouder(s) zie je je kind graag gelukkig en ontspannen in een omgeving die veel van ze vraagt en verwacht.

Met mijn kennis, expertise en ervaring neem ik groep 8'ers en brugklassers aan de hand mee.
Samen met de leerlingen en hun ouder(s) trek ik alles uit de kast en tas wat nodig is om als een zelfverzekerde en emotioneel veerkrachtige brugklasser de school in te stappen.

meer weten?

Ik gun ieder kind de brugtascoaching en vertel hier graag meer over, dus twijfel niet om contact met mij op te nemen bij vragen, interesse of meer informatie!

Wil je je kind aanmelden voor deze waardevolle training, dan kun je het contactformulier invullen of neem contact met mij op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.