Veilige Vriendschap

Deze unieke kind-hond groepstraining voor kinderen met een hond in hun gezin is een training die verder gaat dan het aanleren van zit, lig en hier. Een training waarbij je echt het maximale effect teweeg brengt en kinderen zelfstandig maakt in het voorkomen van bijtincidenten. Ik train kinderen in het herkennen van risicosituaties en hoe ze hierop adequaat kunnen reageren. Het is een preventieve trainingsmethode die het kind stimuleert tot zijn eigen probleemoplossend vermogen. Ik bied een diepgaandere training aan die aansluit bij wat ze allemaal al kunnen, weten en aanvoelen. Na het volgen van de training bezitten kinderen het vermogen om hun hond te "lezen" en zijn ze in staat om op een veilige en verantwoorde manier de beste maatjes te worden. Voor een optimaal resultaat van de kind-hondtraining is de ondersteuning van de ouders hard nodig om de kinderen thuis te stimuleren met het hondenhuiswerk. Zo kunnen ze het geleerde in de praktijk brengen met hun eigen hond, want tijdens de trainingen wordt gewerkt met een pluche hond.

meisje omhelst haar hond

Waar bestaat de training uit?

  • Kind-hond screeningsgesprek
  • 4 trainingen van ieder 5 kwartier
  • Wekelijkse video opname van stukjes van de training voor de ouders die ik deel in de What's app oudergroep
  • Wekelijks hondenhuiswerk
  • Persoonlijk telefonisch oudermoment van 30 minuten na de vierde traing

voor wie?

Ik hanteer een minimale leeftijd van 6 jaar voor de kind-hondtraining. Wanneer een oudere broer of zus ook in de groep zit, kan het jongere broertje of zusje instromen vanaf 4 jaar. Daar ben ik een groot voorstander van aangezien een ouder kind vaak meer effect  teweeg kan brengen bij een jong kind dan welke volwassene dan ook. Ook leert op deze manier een ouder kind rekening te houden met jongere kinderen in de omgang met de hond. Doordat ik tijdens de trainingen met een pluche hond werk en niet met echte honden, is de leeftijd van de hond binnen het gezin niet van toepassing. Kinderen die voor het eerst een puppy krijgen adviseer ik minimaal 6 weken te wachten met de kind-hondtraining, zodat ze hun pup eerst leren kennen en zo enige ervaring opdoen in de omgang met de pup.

waarom?

Jaarlijks worden er gemiddeld 75.000 kinderen gebeten door een hond. 91 procent van deze bijtincidenten gebeuren met de eigen (gezins)hond of met de hond van familie of vrienden. In ieder geval met een voor het kind bekende hond. Bij 96 procent van de bijtincidenten was er een volwassene in dezelfde ruimte aanwezig.

Met de kind-hondtraining wil ik eraan bijdragen om bijtincidenten tbij kinderen te voorkomen.

De impact van de kind-hondtraining op kinderen, ouders, het hele gezin en de hond is groot. Geen stress, maar rust in huis. Veiligheid en meer vrijheid. Geen gemopper meer, maar genieten van de hond. Gevoel van geluk en een goede sfeer....zo waardevol.

meer weten?

Ik ben enorm trots op de kind-hondtraining en vertel hier graag meer over, dus twijfel niet om contact met mij op te nemen bij vragen, interesse of meer informatie!

Wil je je kind aanmelden voor deze unieke training, dan kun je het contactformulier invullen of neem contact met mij op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.