over ons

Karin

Graag vertel ik meer over ons. Over mijn co-coach en over mijzelf.

Mijn naam is Karin van Hoek-Ramakers en ik help kinderen en jongeren met angst voor honden en faalangst. Ik bied hulp bij jongeren die de overgang van het Primair Onderwijs naar het Voortgezet Onderwijs lastig en spannend vinden. Ook begeleid ik pubers die vastlopen op het Voortgezet Onderwijs.

Ik ben kindercoach, gecertificeerd kind-hond professional en leerlingcoach in zowel Primair Onderwijs als Voortgezet Onderwijs.

Ik heb de mogelijkheid tot het inzetten van mijn gecertificeerde coachhond Duc. Een mega waardevolle toevoeging binnen mijn praktijk.

In 2020 is bij mij het idee ontstaan om mijn eigen praktijk te starten, zodat ik al mijn ervaring op mijn manier kan bundelen en delen. Ik geloof in de kracht en magie tussen kind en hond. Waar wij vijf zintuigen hebben, bezitten honden er zes. Het zesde zintuig inzetten, maakt het samenwerken met mijn coachhond enorm waardevol.

werk

Al meer dan 20 jaar werk ik met kinderen en jongeren, voornamelijk in de puberleeftijd. De tijd dat een jongere zich ontwikkelt tot een volwassene.

 Het mogen werken met kinderen is voor mij het mooiste wat er bestaat. Een band opbouwen, vertrouwen winnen, vooruitgang boeken, motiveren, samen geduld opbrengen, teleurstellingen verwerken en pijn incasseren, maar vooral samen werken naar een prachtig eindresultaat.

Kinderen helpen door hun eigen pad te laten volgen om hun einddoel te behalen. En het dan met ze vieren, samen met dierbaren, want successen moet je vieren.

Op het gebied van angst en faalangst bereik je altijd een verbeterde weerbaarheid, veerkracht en eigenwaarde om om te gaan met de uitdagende momenten in het leven. Nu en in de toekomst.

In 2012 zijn mijn gezin en ik vertrokken naar Indonesië. Ik kwam in contact met een vrijwilligersorganisatie die zich inzet op het
gebied van onderwijs, medische zorg, opvang en algemene ontwikkeling van straat- en weeskinderen en kinderen uit kansarme gezinnen. Naast mijn inzet binnen het bestuur van deze organisatie, heb ik me bezig gehouden met verschillende projecten en heb ik vele kinderen kunnen helpen. Tegelijkertijd ben ik gestart met het volgen van een post-HBO studie kindercoach en jongerencoach om mijn kennis te verbreden, kijkend naar een toekomst in Nederland.

honden

Zolang ik me kan herinneren ben ik een gepassioneerde hondenvriend. Ik heb mijn ouders gek gezeurd om mijn eigen hond, legde overal briefjes neer om ze duidelijk te maken dat ik ECHT heel, heel, heel erg graag een hond wilde.

Op een dag was daar het grote moment en kon ik, een puber, mijn hond ophalen. Vanaf die dag begon mijn reis in een nieuwe wereld vol levenslessen.

Nu zijn mijn eigen kinderen pubers met een hond en ervaar ik weer die magie tussen kind en hond. Het kunnen samenbrengen van deze twee werelden, de wereld door de ogen van kinderen en de wereld door de ogen van honden, is voor mij de basis van Duduc.

motivatie

Na terugkomst in Nederland in 2018 ben ik intensief bezig geweest met het ondersteunen van mijn kinderen in het opbouwen van ons leven hier. School, verkeer, maatschappij, mentaliteit, klimaat, cultuur gewoontes...alles was anders. Het leven in een ander werelddeel was niet alleen een onvergetelijk avontuur van zes jaar. Het heeft mij zoveel ervaringen en kennis rijker gemaakt.

Het werken met kinderen en jongeren heb ik in loondienst weer opgepakt tot covid-19 de wereld op z'n kop zette. Het heeft mij doen beseffen dat dit de jeugd zwaar zou raken en heeft mij de aanzet te geven om te doen waar ik voor sta. Het opzetten van Duduc. Door het behalen van de juiste diploma's, ben ik mij gaan storten op het opzetten van mijn eigen praktijk.

Met een eigen kindercoach praktijk in Voorschoten komt voor mij een grote droom uit.
Kinderen en jongeren coachen op weg naar hun toekomst!

20210610_171334

Duc

Duc is een Golden Retriever reu met een stamboom en is geboren op 14 april 2019.

Hij komt uit een nest met drie broertjes en vier zusjes en is na acht weken als nieuw gezinslid bij ons in huis gekomen.

karakter

Golden Retrievers hebben een stabiel karakter en zijn zachtaardig van aard. Ze hebben veel geduld, zijn graag betrokken met en in het leven van mensen, sociaal en liefdevol.

Eén van hun sterke kwaliteiten is hun grote aanpassingsvermogen en  veelzijdige inzet als reddings-, hulp- en geleidehond. Altijd opgewekt, makkelijk te trainingen voor sport en spel en in het bezit van een zesde zintuig.

Door hun betrouwbaarheid, aanhankelijkheid en intelligentie zijn ze zeer geschikt om in te zetten als coachhond.

inzetten

Als pup was Duc al zeer mensgericht. De gedachte om met hem samen te gaan werken speelde bij mij al even in mijn hoofd. Onderzoek naar de mogelijkheden om Duc en mezelf op te leiden maakte mij enthousiast en nieuwsgierig.

Het samen werken met een hondengedragsdeskundige bracht ons bij de juiste opleiding. Duc bleek zeer geschikt en zonder problemen hebben we verschillende certificaten behaald.

Inmiddels hebben we samen al veel bereikt. Vele kinderen en jongeren van hun angst voor honden af mogen helpen. Regelmatig komen vele van hen nog langs om even met Duc te knuffelen.

Duc is een allemansvriend!! Het is fantastisch om met hem samen te werken en te zien wat hij los maakt in kinderen, jongeren en zelfs volwassenen.

IMG_20210416_170748_220

Wil je nog meer over ons te weten komen?

Heb je vragen of wil je graag vrijblijvend kennis maken? Vul dan het contactformulier in, dan neem ik binnen 24 uur contact met je op.