Vriendenprogramma

Wat is het Vriendenprogramma?

Een in Australië ontwikkeld cognitief- en gedragsprogramma om te werken aan een growth mindset.

Het programma versterkt het zelfvertrouwen, ondersteunt bij het piekeren en angsten de baas worden, stress en spanningen aan te  pakken, verbetert de weerbaarheid en zorgt voor algehele betere emotionele veerkracht om om te gaan met de uitdagende momenten in het leven.

Het programma helpt kinderen en jongeren verder tegen piekeren, neerslachtigheid, bang om fouten te maken, situaties mijden, negatief denken, onzekerheid, verlegenheid en fixed mindset.

Voor de jongeren leert het programma ook vaardigheden en praktische kennis over hoe om te gaan met groepsdruk en druk op de middelbare school, biedt positieve coping vaardigheden om lastige situaties te doorstaan, geeft handvatten om eigenwaarde te versterken, vriendschappen te sluiten en met zelfvertrouwen en zelfwaardering de eigen identiteit te leren kennen.

Het programma is erkend door de World Health Organisation en door het Nederlands Jeugd Instituut.

Closeup face of happy multiethnic children embracing each other and smiling at camera. Team of smiling kids embracing together in a circle. Portrait of young boy and pretty girls looking at camera.
Close up face of happy multiethnic friends embracing in circle and looking down under blue sky. Group of smiling guys and beautiful girls bonding and having fun outdoors. Portraits of carefree best friends on a summer holiday looking at camera and laughing.

Ze krijgen handvatten om om te gaan met eigen emoties en die van anderen (emotieregulatie), woorden te geven aan gevoelens en oplossingsgericht te kunnen denken.

Het programma neemt kinderen en jongeren aan de hand van de letters VRIENDEN mee op reis om hun gedachten, gedrag en lichamelijke reacties beter te leren kennen en aan te pakken.

V    Voel je gevoelens.
R    Rust, Relax en ontspan.
    Ik kan het, In je zelf denken.
E    Een stappenplan maken.
N   Naasten
D   Doe je oefeningen.
EN EN lach EN rustig blijven.

Leeftijdscategoriëen

Het vriendenprogramma is onderverdeeld in 3 leeftijdscategorieën:

  • Fijn! vrienden: 5 t/m 7 jaar
  • Vrienden voor het leven: 8 t/m 12 jaar
  • Vrienden voor jongeren: 13 t/m 17 jaar

Inhoud programma

Het programma bevat 6 trainingen van 1 uur. Tussen elke training zit 1 week, 6 weken lang op een vaste dag en tijdstip in de week en 2 weken na de laatste training volgt een terug kom bijeenkomst van 1 1/2 uur waarin we samen evalueren, ervaringen uitwisselen, ik de certificaten uitreik en maken we er natuurlijk een feestje van.

De trainingen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 6 kinderen/jongeren.

Ieder kind krijgt zijn eigen IK-map (werkboek) met thuisoefeningen die je samen met je kind kunt doen, waardoor je als ouder betrokken wordt bij het programma. Hiermee wordt het effect van de training nog verder versterkt. Ook ontvang je als ouder een handleiding dat uitleg bevat van het geleerde per training. Oefeningen die zijn gedaan tijdens de training, worden in de map toegevoegd. Het doel van het VRIENDENprogramma is dat kinderen de opgedane ervaringen en geleerde inzichten toe kunnen passen in hun verdere leven, hun toekomst.

Meer weten?

Ik ben enorm trots en enthousiast om trainer van dit fantastische vriendenprogramma te mogen zijn en vertel hier graag meer over, dus twijfel niet om contact met mij op te nemen bij vragen, interesse of meer informatie!

Wil je je kind aanmelden voor dit zeer effectieve vriendenprogramma dan kun je het contactformulier invullen of neem contact met mij op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Het is ook mogelijk om de training  met 1 op 1 coaching te volgen in plaats van de groepstraining. Ik vertel hier graag meer over!

ICON's-Jongen-blauw

Vrienden zijn met jezelf is de kostbaarste vriendschap in je leven.

Duduc