over ons

High five close

Karin - Kindercoach

Mijn naam is Karin van Hoek-Ramakers, kindercoach en in het rijke bezit van 3 zonen. In 2012 zijn wij als gezin naar Indonesië verhuisd en na een fantastisch avontuur van 6 jaar zijn wij in 2018 weer terug verhuisd naar Nederland.

Na het afronden van de opleiding voor tandartsassistente besloot ik door te studeren voor mondzorgkundige. Tijdens een stage bij de Jeugdtandzorg kwam ik erachter dat ik met kinderen wilde gaan werken.

Nadat ik had geregeld dat ik in mijn vakantie mocht meedraaien met een angst-tandarts voor kinderen wist ik het zeker…..ik ga met kinderen werken! Binnen de mondzorgkunde is dat niet te realiseren en ben ik in de orthodontie terecht gekomen. Hier voelde ik me als een vis in het water. 1 op 1 met kinderen een band opbouwen, vertrouwen winnen, vooruitgang boeken, motiveren, samen geduld opbrengen, teleurstellingen verwerken en pijn incasseren, maar vooral samen werken naar een prachtig eindresultaat en samen met een stralende lach een, soms best lang, traject afsluiten.

Éénmaal in Indonesië kon ik volop genieten van het opgroeien van mijn jongens en er voor ze zijn in een nieuwe fase in hun leven. Een andere cultuur, nieuwe taal, een school met veel verschillende nationaliteiten en een ander klimaat. Ik begon met helpen op school als klassenouder, voorleesmoeder en luizenmoeder.

Al snel kwam ik in contact met een vrijwilligersorganisatie die zich inzet op het
gebied van onderwijs, medische zorg, opvang en algemene ontwikkeling van straat- en weeskinderen en kinderen uit kansarme gezinnen. Naast mijn inzet binnen het bestuur van deze organisatie, heb ik me bezig gehouden met verschillende projecten.
Samen met een Indonesische tandarts heb ik vele kinderen kunnen helpen. Naast het vrijwilligerswerk bij de stichting en op school ben ik gestart met de
studie kinder- en jongerencoach om me zo nog meer te kunnen inleven in hun wereld, gevoel, gedachten en gedrag en hierbij ondersteuning te bieden.

Na terugkomst in Nederland in 2018 ben ik intensief bezig geweest met het ondersteunen van mijn kinderen in het opbouwen van ons leven hier. School, verkeer, maatschappij, mentaliteit, gewoontes...alles was anders.  Na het eerste schooljaar (ook hier weer hulpmoeder) was de thuissituatie stabiel genoeg om aan het werk te gaan en ben ik weer in de orthodontie beland. Mijn veilige en vertrouwde vak. Heerlijk om weer met kinderen en pubers te werken, maar covid-19 gooide roet in het eten. Toen zag ik een nieuwe kans om de post-HBO studie
kindercoach en jongerencoach op te pakken en met succes af te ronden en zo een grote wens te vervullen.

Met een eigen kindercoach praktijk in Voorschoten komt voor mij een grote droom uit! Nu kan ik doen wat ik altijd al het liefst deed….
Kinderen en jongeren coachen op weg naar hun toekomst!

20210610_171334

Duc - Coachhond

Duc is een Golden Retriever reu met een stamboom en is geboren op 14 april 2019.

Hij komt uit een nest met drie broertjes en vier zusjes en is na acht weken als nieuw gezinslid bij ons in huis gekomen.

Golden Retrievers hebben een stabiel karakter en zijn zachtaardig van aard. Ze hebben veel geduld, zijn graag betrokken met en in het leven van mensen, sociaal en liefdevol. Eén van hun sterke kwaliteiten is hun grote aanpassingsvermogen en  veelzijdige inzet als reddings-, hulp- en geleidehond. Altijd opgewekt, makkelijk te trainingen voor sport en spel en in het bezit van een zesde zintuig.

Door hun betrouwbaarheid, aanhankelijkheid en intelligentie zijn ze zeer geschikt om in te zetten als coachhond, mijn co-coach! Samen hebben we al veel bereikt en verschillende certificaten behaald.

Duc is een allemansvriend!! Het is fantastisch om met hem samen te werken en te zien wat hij los maakt in kinderen, jongeren en zelfs volwassenen.

IMG_20210416_170748_220
Poot verloop 1

Grote avonturen beginnen klein

ICON's-Hond-blauw